OM PROJEKTET

Idag erbjuder Sveriges bibliotek en rad olika digitala tjänster som löser små och specifika problem. Det är olika tjänster för olika medieformat som ser ut och fungerar på olika sätt. Det upplevs som spretigt och otillgängligt för låntagarna och förhindrar i förlängningen att fler använder sig av tjänsterna.

Vi valde därför att skapa Bibbla – ett samlat digitalt bibliotek som ska förenkla människors tillgång till information, kunskap och upplevelser. Tanken med Bibbla är att den ska erbjuda en mångfald av innehåll som de stora streamingtjänsterna inte erbjuder och uppmuntra användaren till att upptäcka, utforska och uppleva nya ämnen, kunskaper och berättelser.

Det ska i sin tur leda till att bibliotekens uppfyller sitt grunduppdrag att verka för det demokratiska samhällets utveckling genom att bidra till kunskapsförmedling och fri åsiktsbildning.

TEAM
Irene Danielsson
Linda Högnäs
Pontus Oskarsson
Josef Sjölin

TIDSPERIOD
5 veckor, april 2020

MIN ROLL
Visuell identitet och gränssnittsdesign

Casefilm skapad av Josef Sjölin.

Uppgiften är fiktiv och utförd inom ramen för yrkeshögskoleutbildningen Visuell grafisk kommunikatör på Brobygrafiska, våren 2020.